Ban: U fondu za ebolu samo 100.000 dolara

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2014, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban: U fondu za ebolu samo 100.000 dolara

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je danas da fond koji je pokrenuo za borbu protiv epidemije ebole ima samo 100.000 dolara u banci.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da obezbedi milijardu dolara koji će omogućiti da se do 1. decembra smanji stopa prenosa zaraze.

Ban je rekao novinarima da je u fond UN uplaćeno 20 miliona dolara, ali da je veći deo potrošen u borbi sa ebolom.

"Ebola je veliki i urgentan globalni problem koji zahteva veliki i urgentan globalni odgovor", rekao je generalni sekretar UN.

Ban je rekao da je su potrebni i lekari, medicinske sestre, oprema i centri za lečenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ban: U fondu za ebolu samo 100.000 dolara

Izvor: Blic, 17.Okt.2014, 00:52

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je u četvrtak da fond koji je pokrenuo za borbu protiv epidemije ebole ima samo 100.000 dolara u banci...On je pozvao međunarodnu zajednicu da obezbedi milijardu dolara koji će omoćuti da se do 1. decembra smanji stopa prenosa zaraze. Ban je rekao novinarima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.