Ban Ki-mun poziva na uzdržanost nakon izraelskih napada

Izvor: Press, 05.Maj.2013, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki-mun poziva na uzdržanost nakon izraelskih napada

"Generalni sekretar je pozvao sve strane da pokažu maksimum uzdržanosti i smirenosti, kao i da deluju odgovorno kako bi se sprečila eskalacija konflikta koji je već izuzetno opasan i razoran", izjavio je Banov portparol Martin Nesirki, prenosi AFP.
Izrael je ranije danas odlučio da zatvori vazdušni prostor na severu za civilni vazdušni saobraćaj nakon vazdušnih udara u Siriju, dva u poslednja tri dana, koji se pripisuju izraelskim vazduhoplovnim snagama, javljaju izraelski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mediji.
Sirijska vlada saopštila je danas da izraelski vazdušni napadi na sirijsku teritoriju predstavljaju "flagrantno kršenje međunarodnog prava", upozoravajući da oni širom otvaraju vrata "za sve mogućnosti", prenele su zapadne novinske agencije.
"Vlada Sirijske Arapske Republike potvrđuje da ova agresija otvara širom vrata za sve mogućnosti", navedeno je u saopštenju.
 
Tanjug
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban Ki-mun poziva na uzdržanost nakon izraelskih napada

Izvor: Blic, 06.Maj.2013, 00:04

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun danas je apelovao na uzdržanost nakon izraelskih vazdušnih udara u Siriji kako bi se izbegla eskalacija sukoba...- Generalni sekretar je pozvao sve strane da pokažu maksimum uzdržanosti i smirenosti, kao i da deluju odgovorno kako bi se sprečila eskalacija...

Nastavak na Blic...

Ban Ki-mun izrazio zabrinutost zbog izraleskih vazdušnih napada na Siriju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2013

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio "veliku zabrinutost" zbog izraelskih vazdušnih napada u Siriji i pozvao sve strane na uzdržanost. Generalni sekretar je "veoma zabrinut zbog informacija u vezi sa vazdušnim napadima koje je izraelska vojska sprovela u Siriji", saopštio je sinoć Banov portparol...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.