Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun: Kritika vlasti nije ni krivično, ni terorističko delo

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je danas da se smrtne kazne za terorizam u svetu često izriču na nepravičnim suđenjima, u specijalnim sudovima, bez poštovanja ljudskih prava.

Ban je povodom Svetskog dana protiv smrtne kazne rekao da će poštovanje pravne države i u odnosu prema nasilnom ekstremizmu, samo podstaći sposobnost društva da se suprotstavi terorističkm pretnjama. On je rekao da 65 zemalja i dalje ima smrtnu kaznu za krivična dela terorizma i da je "iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokazalo da pogubljenje terorista služi kao propaganda njihovih pokreta, stvarajući 'mučenike'".

Ban je upozorio i na to što se u nekim državama nejasnim antiterorističkim merama kriminalizuje sloboda izražavanja.

- Budimo jasni, učestvovanje u mirnim protestima i kritici vlasti nije ni krivično, ni terorističko delo - rekao je generalni sekretar UN.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kritika vlasti nije ni krivično, ni terorističko delo

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2016

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je da se smrtne kazne za terorizam u svetu često izriču na nepravičnim sudjenjima, u specijalnim sudovima, bez poštovanja ljudskih prava...Ban je povodom Svetskog dana protiv smrtne kazne rekao da će poštovanje pravne države i u odnosu prema nasilnom ekstremizmu,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.