Balkan sledeća meta globalnog džihada?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkan sledeća meta globalnog džihada?

"Najnovije obaveštajne informacije svedoče o činjenici da je balkanski region sledeća meta globalnog džihada", rekao je izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman u razgovoru sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim koji je u poseti Tev Avivu.

Liberman je precizirao da je tokom nedavnih sastanaka sa obaveštajnim i bezbednosnim zvaničnicima i tokom putovanja "čuo i video" rasprostranjene aktivnosti Irana i proiranskog Hezbolaha u Južnoj Americi kao i međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << terorističke mreže Al Kaida u Somaliji, Keniji i Nigeriji.

On je rekao da su u dva nedavna teroristička pokušaja da se digne u vazduh avion iz Amsterdama za Detroit i pokušaj da se ubije danski karikaturista, umešani građani Nigerije i Kenije i da to govori samo po sebi.

Liberman, vođa ultradesne partije "Israel bejtenu", (Izrael naš dom), rekao je gostima iz Makedonije da najnovije obaveštajne informacije svedoče o činjenici da je "balkanski region sledeća meta globalnog džihada za stvaranje infrastrukture i regrutovanje aktivista".

To se po Libermanu vidi po osnivanju dobrotvornih organizacija u cilju prenošenja fondova iz Afrike i Južne Amerike u područja na Balkanu gde žive muslimani, preneli su izraelski mediji.

Liberman je ocenio da to znači da Makedonija mora biti odgovarajuće pripremljena da se ne bi desilo ono što se dešava na pomenutim kontinentima. Koraci moraju biti preduzeti da se spreči ubacivanje terorizma u jugoistočnu Evropu, kazao je izraelski ministar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.