Bajdenov sin Hanter priznao: Kriv sam

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 15:52

Bajdenov sin Hanter priznao: "Kriv sam"

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, izjasniće se da je kriv po dve tačke federalne optužnice, saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD.

Bajdenov sin će priznati krivicu po dve tačke koje se odnose na poreske prekršaje, piše u sudskom podnesku u Delaveru, prenose svetski mediji.

Sin američkog predsednika će se izjasniti krivim prilikom pojavljivanja na sudu, a datum još nije određen.

Prema dogovoru, Bajden je takođe ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pretpretresni postupak za nelegalno posedovanje oružja.

Optužbe protiv Hantera podigao je Dejvid Vajs, američki tužilac iz Delavera, koga je zaposlio bivši predsednik Donald Tramp.

Hanter je u decembru 2020. godine rekao da je kancelarija Vajsa istraživala njegov poreski prekršaj, ali je negirao da je uradio nešto protivzakonito.

Vajsova istraga je inicijalno bila usmerena na potencijalne poreske prekršaje i pranje novca tokom poslovanja u inostranstvu, posebno u Kini, rekli su izvori za Rojters. Istraga je počela 2018. godine, prema navodima američkih medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.