Bajden zaboravlja Putinove radare

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden zaboravlja Putinove radare

PRAG - Potpredsednik SAD Džozef Bajden odbacio je, u izjavi za češke medije, tezu da su SAD odustale od antiraketnog štita u srednjoj Evropi kako bi umirile Rusiju.

- Rusija ne igra ulogu u novom američkom pristupu protivraketnoj odbrani, kao što nije ni u prethodnom projektu. Za nas su ključna bezbednost SAD i njenih saveznika. Tačka - rekao je Bajden za češke medije, zaboravljajući da je Češka, u kojoj je trebalo da bude smešten radar, „ispala“ zato što postoji mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se koristi radar u Rusiji.

I ministri odbrane članica NATO pozdravili su juče novi projekt odbrane ističući ulogu Moskve. Gensek NATO Anders Fog Rasmusen rekao je da bi bilo dobro da u novom projektu učestvuje i Rusija, a ministar odbrane SAD saopštio je da će antiraketni štit omogućiti lakšu saradnju sa ruskim radarskim sistemima „ako Moskva za to bude zainteresovana“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.