Izvor: RTS, 29.Apr.2021, 23:43

Bajden u poseti Karteru povodom 100 dana mandata

Predsednik SAD Džozef Bajden obeležio je prvih 100 dana mandata putovanjem u saveznu američku državu Džordžiju, gde je posetio bivšeg predsednika Džimija Kartera i promovisao planove o potrošnji više milijardi dolara na obnovu američke ekonomije.
Po dolasku u Džordžiju, predsednik i prva dama SAD Džil Bajden otišli su u dom Kartera u mali grad Plejns, udaljen oko 240 kilometra južno od Atlante.

Tamo su se susreli sa Karterom, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio predsednik iz redova Demokratske partije u periodu od 1977. do 1981. godine, i njegovom suprugom, bivšom prvom damom Rozalin Karter.
Bajden je blizak prijatelj i politički saveznik Kartera, koji je sa 96 godina najstariji živi bivši američki predsednik.
I Bajden i prva dama SAD, kao i Karter i njegova supruga, vakcinisani su protiv koronavirusa.
Posle posete Karterovima Bajden se uputio na miting u blizini Atlante.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.