Izvor: RTS, 23.Jan.2021, 13:35

Bajden predstavio plan ekonomskog oporavka zbog koronavirusa

Američki predsednik Džozef Bajden je, predstavljajući plan ekonomskog oporavka, zbog koronavirusa rekao da se ekonomska kriza pogoršava i poručio da njegova administracija mora da hitno reaguje da bi pomogla Amerikancima.
Džozef Bajden je dodao da njegov plan u iznosu od gotovo dve hiljade milijardi dolara ima podršku biznisa, radničkih sindikata, berze i vodećih kompanija.

"Nalazimo se u zdravstvenoj krizi koja se dešava jednom u veku. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ona je dovela do najveće krize u zapošljavanju i privredne krize u savremenoj istoriji i produbljuje se", rekao je Bajden.
On je naveo da je još 900.000 Amerikanaca zatražilo pomoć zbog nezaposlenosti.
Istakao je da administracija mora hitno, odlučno i hrabro da reaguje kako bi ostvarili ekonomski rast za sve Amerikance, ne za sutra već za budućnost.
"Ako ne budemo reagovali imaćemo još više nezaposlenih i nećemo moći da promenimo putanju kretnja pandemije narednih meseci", kaže Bajden.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.