Izvor: RTS, 01.Okt.2021, 09:01

Bajden potpisao zakon o privremenom finasiranju, izbegnuta blokada vlade SAD

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra koji je Kongres prethodno usvojio, čime je izbegnuto delimično zatvaranje federalnih institucija i nastavljeno finansiranje vlade.
U saopštenju izdatom nakon što je predsednik SAD Džozef bajden potpisao zakon navodi se da postoji još mnogo toga što treba učiniti.

"Usvajanje ovog zakona nas podseća da je saradnja dve stranke moguća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i daje nam vreme da usvojimo dugoročno finansiranje kako bi naša vlada funkcionisala i radila za američki narod", navodi se u Bajdenovom saopštenju.
Američki Senat usvojio je zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra, da bi se izbeglo delimično zatvaranje federalnih institucija. Predlog je najpre odobren u Senatu sa 65 glasova za i 35 protv, a zatim i u Predstavničkom domu gde je imao podršku 254 člana, dok je 175 bilo protiv.
"Osim nesmetanog rada vlade, usvajanjem ove rezolucije obezbediće se kontinuirana pomoć veteranima i socijalno ugroženima, zdravstvenom sistemu i obrazovnim institucijama.To su najvažnije stvari kojima moramo da posvetimo pažnju kako bi obezbedili stabilno i prosperitetno društvo", rekla je Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelozi.
Podele unutar Demokratske stranke ugrozile su planove predsednika Bajdena o ulaganjima u infrastrukturu, proširivanje obima socijalnih usluga u borbi protivklimatskih promena.
Demokrate nisu složne ni kada je reč o obimnom paketu mera pomoći vrednom 3 hiljade 500 milijardi dolara kojim bi se obezbedilo porodično odsustvo,medicinska nega za starije osobe i veća podrška deci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZBEGNUTA BLOKADA VLADE Bajden potpisao zakon o privremenom finansiranju

Izvor: Blic, 01.Okt.2021

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade do 3. decembra koji je Kongres prethodno usvojio, čime je izbegnuto delimično zatvaranje federalnih institucija i nastavljeno finansiranje vlade.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.