Bajden ponovo u akciji; Predsednik ima problem VIDEO

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 13:38

Bajden ponovo u akciji; "Predsednik ima problem" VIDEO

Američki predsednik Džo Bajden ponovo se spotakao dok se u četvrtak ukrcavao na predsednički avion Air Force One.

80-godišnji predsednik prešao je otprilike polovinu puta do ulaska u avion u Helsinkiju u Finskoj kad je pogrešno zakoračio i gotovo pao, piše New York Post.

Incident se dogodio na međunarodnom aerodromu Helsinki-Vantaan sa kog je poleteo prema aerodromu u Merilendu nakon predsednikove posete Finskoj u kojoj se našao posle dvodnevnog NATO samita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Litvaniji.

Prošlog meseca američki predsednik povredio se u Koloradu gde se spotakao o vreću peska tokom ceremonije dodele diploma.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je novinarima da nije upoznata s donesenim odlukama o tome kojim će se stepenicama Bajden popeti prilikom ukrcavanja na Air Force One. Prethodni predsednici kraće stepenice koristili su samo u slučajevima lošeg vremena.

Saplitanje koje se dogodilo u četvrtak četvrti je put da se predsednik gotovo povredio dok se ukrcavao na avion. U februaru je takođe imao problema s održavanjem ravnoteže kad se vraćao s međunarodnog putovanja iz Poljske pa je snimljen kako pada niz stepenice.

Lekar Bele kuće Kevin O‘Konor u pet stranica dugom izveštaju naveo je da Biden ima problema s hodom zbog artritisa kičme, blagog artritisa stopala nakon preloma i blage senzorne periferne neuropatije stopala.

Najstariji predsednik u istoriji SAD-a Europu je napustio u četvrtak uveče nakon sedmice pune gafova u kojoj je islandsku premijerku Katrín Jakobsdotir nazvao irskom ćerkom, ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog prozvao je Vladimirom, a preskočio je i večeru otvaranja samita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Bajden se opet spotakao dok je ulazio u avion

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2023

Američki predsednik Džo Bajden ponovo se spotakao dok se u četvrtak ukrcavao u predsednički avion Air Force One, iako su na avionu bile manje zahtevne, kraće stepenice.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.