Bajden: Nisam zabrinut zbog Tajvana, ali jesam zbog Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 17:05

Bajden: Nisam zabrinut zbog Tajvana, ali jesam zbog Kine

Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je danas da nije zabrinut zbog Tajvana, ali da je zabrinut zbog kineskih aktivnosti u tom azijskom regionu, otkako je predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi boravila na Tajvanu.

"Zabrinut sam toga što se kreću koliko se kreću. Ali, ne verujem da će da urade nešto više nego što su dosad uradili", kazao je Bajden, preneo je Rojters.

Kineska vojska je počela vežbe prošle nedelje u Tajvanskom moreuzu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle posete Nensi Pelosi Tajvanu.

Posle jučerašnjeg završetka velikih vojnih vežbi oko Tajvana uz upotrebu bojeve municije, kineska vojska je saopštila da počinje nove vežbe na moru i nebu oko tog ostrva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Nisam zabrinut zbog Tajvana, ali jesam zbog Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2022

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da nije zabrinut zbog Tajvana, ali da je zabrinut zbog kineskih aktivnosti u tom azijskom regionu, otkako je predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi boravila na Tajvanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

BAJDEN O NOVIM KINESKIM VOJNIM VEŽBAMA "Zabrinut sam, ali smatram da neće uraditi ništa više od onoga što sada rade"

Izvor: Blic, 09.Avg.2022, 00:08

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je danas da je zabrinut zbog novih kineskih vojnih vežbi u regionu oko Tajvana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.