Bajden: Ne smemo ćutati

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 22:58

Bajden: "Ne smemo ćutati"

Američki predsednik Džozef Bajden osudio je danas ubistvo troje Afroamerikanaca na Floridi, rekavši da u SAD ''nema mesta za belačku superiornost''.

''Ne smemo dozvoliti da živimo u zemlji u kojoj afroameričke porodice koje idu u kupovinu, ili afroamerički učenici koji idu uškolu, žive u strahu da će ih neko ubiti zbog boje kože'', rekao je Bajden, objavljeno je na sajtu Bele kuće.

Belac koji je u Džeksonvilu izvršio ubistvo imao je na pušci nacrtane kukaste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krstove, a pre zločina je objavio poruke mržnje prema crncima, dok je lokalni šerif ocenio da je pucnjava bila rasno motivisana. '

'Mržnja ne sme imati sigurno utočište. Ćutanje je saučesništvo, i zato ne smemo ćutati'', rekao je američki predsednik.

Federalni istraćni biro (FBI) istražuje pucnjavu kao zločin iz mržnje. Nakon izvršenog zločina u prodavnici ''Dolar dženeral'' u Džeksonvilu na Floridi, ubica je izvršio samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden osudio ubistvo na Floridi: "U SAD nema mesta za belačku superiornost"

Izvor: Blic, 28.Avg.2023, 00:05

Američki predsednik Džozef Bajden osudio je danas ubistvo troje Afroamerikanaca u Džeksonvilu na Floridi, rekavši da u SAD ''nema mesta za belačku superiornost''.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.