Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2018, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Isključite mašineriju mržnje

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden rekao je danas da Amerika mora da "isključi ovu mašineriju mržnje" pošto su vlasti pronašle dva paketa bombe adresirana na njega.

Bajden se založio da se poveća uljudno ponašanje, u govoru na predizbornom skupu u Lankasteru u državi Njujork.

Bivši američki potpredsednik rekao je da se nada da su paketi bombe upućni njemu, bivšem predsedniku SAD Baraku Obami, bivšoj državnoj sekretarki SAD Hilari Klinton, televiziji Si-En-En >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i drugima bili "dovoljno jak talas šoka da nas navede da kažemo - u redu, dosta je dosta".

On je rekao da demokrate i republikanci mogu da se ne slažu oko zdravstva ali da lični napadi "moraju da prestanu".

Dva paketa s eksplozivnim napravama upućena Bajdenu presretnuta su u poštama u državi Delaver u Nju Kaslu i u Vilmigntonu. Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je bila namera da uređaji poslati na adrese niza istaknutih demokrata eksplodiraju ili su bili poslati da rašire strah.

Improvizovane bombe poslate su na adrese Bila i Hilari Klinton, Baraka Obame, Si-En-Ena (CNN) i drugih koje američki predsednik Donald Tramp često kritikuje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.