Bagdadi priznao poraz DAEŠ-a i pozvao pristalice da se povuku

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagdadi priznao poraz DAEŠ-a i pozvao pristalice da se povuku

Lider terorističke organizacije DAEŠ Abu Bakr el Bagdadi u svom govoru je priznao poraz DAEŠ-a u nedavnim borbama i pozvao pristalice da se sakriju u planinska područja, saopštila je televizija „Alsumarija“, pozivajući se na izvor u provinciji Niniva.

„Bagdadi je nazvao svoj govor oproštajnim, objavio ga je među propovednicima DAEŠ-a i objasnio šta se dešava sa grupom. Propovednici su počeli da govore o porazima koje trpi grupa u provinciji Niniva i drugim delovima Iraka“, javila je televizija.

„Govor je sadržao poziv teroristima da krenu u teško dostupna planinska područja Iraka i Sirije“, dodao je izvor.

Ranije je saopšteno da se čelnici DAEŠ-a koji se nalaze u zapadnim delovima iračkog Mosula spasavaju bekstvom iz grada.

Iračke snage zauzele su istočni deo Mosula u januaru ove godine, nakon 100 dana borbe, a napad na okruge zapadno od Tigra pokrenule su pre nedelju dana.

Više stotina ljudi pobeglo je u pravcu područja pod kontrolom vlade od četvrtka, od kojih najmanje 1.200 rano jutros, naveo je jedan od pripadnika elitnih snaga Službe za borbu protiv terorizma.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.