Izvor: B92, 14.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagdad: Akcija protiv Al Kaide

Bagdad -- 48 pripadnika Al Kaide ubijeno tokom četiri dana duge operacije iračkih snaga protiv ekstremista u sunitskoj četvrti u Bagdadu.

"Uspeli smo da u poslednja četiri dana stavimo oblast pod kontrolom i ubijemo 48 terorista, dok su ostali ekstremisti pobegli", rekao je portparol iračke vojske u Bagdadu, general Kasim el Musavi.

Iračkim snagama su pomogli i pripadnici sunitskih plemena i drugi naoružani civili koji su se "okrenuli" protiv Al Kaide, naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portparol.

Američka vojska nije komentarisala izveštaje o operacijama u centralnim delovima iračkog glavnog grada, preneo je AP, navodeći da su američki helikopteri viđeni kako proteklih nekoliko dana nadleću oblast u kojoj se čula neprestana razmena vatre.

Centralna bagdadska četvrt, Fadhil, koja spada među najstarije i najsiromašnije oblasti u gradu, utočište je za sunitske ekstremiste i kriminalne grupe, navela je američka agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.