Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagdad: 23 poginula

Bagdad -- Najmanje 23 osobe su poginule, a još 36 povređeno u napadu bombaša-samoubice u restoranu u blizini Zelene zone u Bagdadu.

Restoran se nalazi u blizini glavnog ulaza u Zelenu zonu - administrativni deo Bagdada pod jakom zaštitom policije i snaga bezbednosti. "Čovek sa eksplozivnim opasačem ušao je u restoran Ibn Zanbur i potom sebe digao u vazduh. Restoran su posećivali policajci", kazao je vlasnik drugog restorana, koji se nalazi odmah pored.

Napad, najveći u poslednjih šest nedelja u Bagdadu, dogodio se dan posto su irački i američki generali proglasili kao uspešnu jednomesečnu kampanju protiv sunitskih pobunjenika u Bagdadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.