Izvor: Blic, 25.Feb.2021, 16:49

BURA U SEVERNOJ MAKEDONIJI Albanci traže "etničke lične karte", evo šta se krije iza toga i zašto je to opasan potez

Predlog male, ali ključne stranke u vladajućoj koaliciji Severne Makedonije za uvođenje etničke pripadnosti u lične karte građana, dobio je gotovo jednoglasno političko odobravanje u zemlji. Sa druge, sve glasnija su upozorenja da taj potez, kojim bi država postala jedinstven slučaj u Evropi, može dovesti do produbljivanja etničkih podela i podsticanja diskriminacije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Etničke lične karte" u SM jer Makedonci koriste privilegije Turaka i Albanaca?

Izvor: B92, 25.Feb.2021

Predlog stranke BESA u vladajućoj koaliciji Severne Makedonije za uvođenje etničke pripadnosti u lične karte, dobio je gotovo jednoglasno političko odobravanje...Sa druge, sve glasnija su upozorenja da taj potez, kojim bi država postala jedinstven slučaj u Evropi, može dovesti do produbljivanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.