BUGARI KUPUJU POLOVNE LOVCE

Izvor: Kurir, 04.Feb.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUGARI KUPUJU POLOVNE LOVCE

SOFIJA - Bugarsko Ministarstvo odbrane objavilo je tender za kupovinu novih ili polovnih vojnih aviona, a upiti su poslati u Francusku, Nemačku, Švedsku i SAD.

Bugarska periodično objavljuje tendere za nabavku vojnih aviona, ali ih zatim poništava. Poslednji konkurs objavljen je u septembru 2009. godine, ali ga je Ministarstvo odbrane poništilo zbog nedovoljno finansijskih sredstava u uslovima finansijske krize.

Novi avioni treba da zamene zastarele "migove-29" sovjetske proizvodnje. Bugarska raspolaže sa 16 "migova-29", a ranije je najavljivano da bi Bugarska za obnovu vojnog avio-parka mogla da utroši milijardu dolara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.