BUDUĆNOST NA PRAGU Kina će do 2017. postati zemlja sa najviše robota u proizvodnji

Izvor: Blic, 06.Feb.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUDUĆNOST NA PRAGU Kina će do 2017. postati zemlja sa najviše robota u proizvodnji

Kina će do 2017. koristiti više robota u proizvodnji od bilo koje druge zemlje na svetu, saopštila je Međunarodna federacija robotike (IFR).

Kina je već sada najveće svetsko tržište industrijskih robota u pogledu prodaje, jače i od Japana. Više od tri četvrtine industrijskih robota prodatih u Kini proizvedeni su na drugim kontinentima.

Pretpostavlja se da će trka proizvođača automobila da izgrade fabrike u Kini, uz inflaciju zarada, uticati na rast u korišćenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << industrijskih robota više nego dvostruko do 2017. godine, na 428.000 njih, procenjuje IFR.

- Kompanije moraju da investiraju još više u robote kako bi bile produktivnije i kako bi podigle kvalitet - rekla je generalna sekretarka IFR Gudrun Licenberger.

- U ovoj fazi to je auto industrija, u sledece dve ili tri godine to će biti industrija elektronike - dodala je ona.

Kina sa oko 1,3 milijarde stanovnika ima, međutim, samo 30 robota na 10.000 zaposlenih u proizvodnji, u poređenju sa 437 u Južnoj Koreji, 323 u Japanu, 282 u Nemačkoj i 152 u SAD.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kina do 2017. zemlja sa najviše robota u proizvodnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2015

Kina će do 2017. koristiti više robota u proizvodnji od bilo koje druge zemlje na svetu, saopštila je Međunarodna federacija robotike (IFR)...Kina je već sada najveće svetsko tržište industrijskih robota u pogledu prodaje, jače i od Japana. Više od tri četvrtine industrijskih robota prodatih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.