Izvor: Blic, 26.Apr.2023, 19:21

BRUTALNO UBISTVO U BANCI Likvidiran jedan od uticajnih iranskih verskih vođa

Jedan od najuticajnijih verskih vođa u Iranu, ajatolah Abas Ali Solejmani, ubijen je u Babolsaru, javljaju iranski mediji. Ubica je odmah uhapšen, ali motivi ovog napada još nisu razjašnjeni. Ubijeni je bio član uticajne Skupštine stručnjaka, koja bira vrhovnog verskog lidera, i blizak prijatelj Kasema Solejmanija, bivšeg komandanta Revolucionarne garde, koga su 2020. godine u Bagdadu ubili Amerikanci.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Smrt u banci: Ubijen jedan od uticajnih iranskih verskih vođa

Izvor: Danas, 26.Apr.2023

Jedan od najuticajnijih verskih vođa u Iranu, ajatolah Abas Ali Solejmani, ubijen je u Babolsaru, javljaju iranski mediji. Ubica je odmah uhapšen, ali motivi ovog napada još nisu razjašnjeni.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.