BREJVIK SE OPERISAO DA BI LIČIO NA ARIJEVCA?!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BREJVIK SE OPERISAO DA BI LIČIO NA ARIJEVCA?!

OSLO - Desničarski ekstremista Anders Brejvik, koji je u dva napada u Norveškoj ubio 76 ljudi, pre nešto više od 10 godina podvrgao se plastičnoj hirurgiji kako bi više ličio na arijevca, izjavila je direktorka norveške obaveštajne službe PST Jan Kristijansen.

Brejvik (32) ima plavu kosu, plave oči i izražene arijevske crte lica i ona tvrdi da njegov izgled ni u kom slučaju nije prirodan, piše britanska štampa.

"U Norveškoj takav arijevski izgled ne može biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prirodan. On bi se našao na Hitlerovim posterima zato što ima savršeno, klasično arijevsko lice. Sigurno je imao plastičnu operaciju", rekla je ona u intervjuu Sandej tajmsu.

Ova izjava se podudara sa sećanjima Brejvikovog starog školskog druga koji tvrdi da se on hvalio kako je imao plastičnu operaciju pre 10 godina kada se družio sa grupom ljudi opsednutih izgledom.

"Brejvik mi je ispričao da mu je jedan plastični hirurg u Americi operaisao nos i bradu", kazao je taj prijatelj Sandej telegrafu.

Anders Brejvik je priznao da je izazvao eksploziju bombe u Oslu i masakr na ostrvu Utoja, ali je izjavio da se ne oseća krivim.

Lud nije, ubijao je svesno

Norveški ubica Andreas Bering Brejvik neće biti proglašen neuračunljivim jer je, kako su zaključili stručnjaci, bio svestan svojih dela. Kako prenosi Telegraf, njegov napad 22. jula bio je toliko detaljno isplaniran da je gotovo nemoguće da je reč o napadu sumanutog čoveka, rekao je doktor Tarjei Rajgnestad, voditelj norveškog odbora za sudsku medicinu.

U Norveškom pravosuđu odbrana neuračunljivošću zahteva da optuženik bude u stanju psihoze dok izvršava krivično delo za koje je optužen. To zapravo znači da je optuženik izgubio kontakt sa stvarnošću do te granice da više ne kontroliše svoja dela.

Doktor Rajgnestad tvrdi kako psihotična osoba može da čini samo jednostavne radnje, a sama vožnja iz Osla na ostrvo Utoju na kojem je Brejvik ubio mlade okupljene u kampu bila bi prekomplikovana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.