BOMBAŠ IZ LIJEŽA SILOVAO I UBIO ŽENU PRE POKOLJA!

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOMBAŠ IZ LIJEŽA SILOVAO I UBIO ŽENU PRE POKOLJA!

BRISEL - Ludak.

Belgijanac poreklom iz Maroka Nordin Amrani (33) ubio je, i po svemu sudeći, silovao jednu 45-godišnju ženu pre nego što je u centru Liježa granatama i iz „kalašnjikova“ usmrtio četiri osobe, uključujući i jednu bebu. On je u svom krvavom piru ranio više od 125 ljudi, posle čega je, kako je juče zvanično potvrđeno, izvršio samoubistvo pucajući sebi u čelo.

Tokom policijskog pretresa u šupi kraj kuće monstruma pronađen je ženski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << leš sa prostrelnom ranom na glavi. Prema prvim informacijama, na ženinom telu ima tragova borbe. Sumnja se da ju je ubica silovao, pa ubio.

- Telo je nađeno u skloništu koje je koristio za uzgoj marihuane - rekao je glavni tužilac u Liježu Sedrik Vizar de Bokarm.

Nesrećna žena radila je kao spremačica kod Amranijeve komšinice. Kada je prekjuče krenula kući, ubica ju je pozvao kod sebe, uz izgovor da će joj dati posao.

Jedna starija komšinica koja živi preko puta Amranijeve kuće rekla je novinarima da je bio čudan tip i da su komšije s njim uvek bile na oprezu jer su znale da je bio u zatvoru.

- Otkako je izašao iz zatvora, moja vrata su non-stop bila zaključana - rekla je starija gospođa.

Umesto da se pojavi u policiji zbog saslušanja, Amrani je prekjuče otišao na trg Sen Lamber, popeo se na krov pekare i bacio tri bombe na prepuno autobusko stajalište, a potom iz automatske puške otvorio vatru na uspaničene ljude.

Usmrtio je dvojicu tinejdžera. Stradali su srednjoškolci Medi Natan Belhađ (15) i Pjer Žeruvij (16), koji su čekali prevoz posle škole. Među žrtvama je i jedna 75-godišnja žena. Nažalost, stradala je i beba od 17 meseci.

Policija je u rancu ubice pronašla devet časopisa, automatsku pušku, pištolj i nekoliko bombi. Nije ostavio nikakvu poruku kako bi objasnio motive za sumanuti gest.

Amrani je odranije poznat policiji i više puta je bio osuđivan zbog nelegalnog posedovanja oružja i uzgoja marihuane. Nije imao istoriju psihičkih bolesti. Pre manje od godinu dana pušten je na uslovnu slobodu. Sad se postavlja pitanje zašto je bio bez nadzora kad se znala njegova sklonost prema oružju.

Devojci prebacio pare

Postoje i informacije da je Amrani pre svog krvavog pira sav novac koji je imao prebacio na račun svoje devojke, inače medicinske sestre. On joj je poslao poruku: „Volim te, ljubavi moja. Srećno!“

Pogodio bebu u majčinom naručju

Devojčica od 17 meseci po imenu Gabrijel bila je u rukama svoje majke kada ju je u potiljak pogodio Amranijev metak. Ona je u trenutku pucnjave s roditeljima bila na autobuskoj stanici. Preminula je ubrzo u bolnici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.