BOMBARDOVANO NASELJE U SIRIJI Turska uputila protestnu notu ruskom ambasadoru

Izvor: Blic, 21.Nov.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOMBARDOVANO NASELJE U SIRIJI Turska uputila protestnu notu ruskom ambasadoru

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je protestnu notu ruskom ambasadoru u Ankari zbog ruske antiterorističke kampanje u Siriji.

U poruci koju su prenele RIA "Novosti" navodi se da su ruski borbeni avioni bombardovali turkmensko naselje na severu Sirije, prenosi "Sputnjik".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Turski premijer Ahmet Davutoglu optužio je Rusiju za ove vazdušne napade i pozvao Moskvu da se koncentriše na uništavanje militantne grupe "Islamska država".

Davutoglu je izjavio da, ukoliko se u blizini turske granice koriste kasetne bombe i dođe do masovnih stradanja, to će uzrokovati talas izbeglica koje će ući u Tursku, zbog čega svi koji su tome doprineli biti pozvani na odgovornost.

Rusija je 30. septembra pokrenula vazdušne napade protiv džihadista "Islamske države" i drugih ekstremističkih ciljeva u Siriji, na zahtjev predsjednika Bašara al Asada.

Rusko Ministarstvo odbrane je u više navrata demantovalo izveštaje da su ruski avioni gađali civilnu infrastrukturu u Siriji. Svi ruski vazdušni udari na mete "Islamske države" u Siriji realizovani su nakon preliminarnog vazdušnog osmatranja i potvrde verodostojnosti obaveštajnih podataka dobijenih od sirijske vojske.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.