BOMBA BLIZU BUDIMPEŠTE Policija deaktivirala sumnjiv paket u turističkom autobusu

Izvor: Blic, 19.Maj.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOMBA BLIZU BUDIMPEŠTE Policija deaktivirala "sumnjiv paket" u turističkom autobusu

Mađarska policija saopštila je da je deaktivirala "sumnjiv paket" u autobusu u kome su bila 34 bugarska i rumunska državljanina.

Autobus je išao iz pravca češke prestonice Praga u grad Varnu na Crnom moru preko Mađarske.

Vozač je zaustavio autobus na benzinskoj stanici na autoputu u blizini Budimpešte, nakon što se u vozilu osetio miris hemikalija, saopštila je policija kasno sinoć.

U saopštenju se navodi da je vozač pronašao sumnjiv paket u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prtljažniku i odmah je pozvao policiju.

Specijalni tim deaktivirao je paket na licu mesta i obavljene su dodatne provere. U saopštenju se ne navodi o kakvom paketu i sadržini se tačno radi, ali sama činjenica da su ga "deaktivirali" ukazuje na to da je reč o određenoj eksplozivnoj napravi. Istraga je u toku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mađarska: Deaktiviran sumnjivi paket u autobusu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2015

Mađarska policija saopštila je da je deaktivirala "sumnjiv paket" u autobusu u kome su bila 34 bugarska i rumunska državljanina...Autobus je išao iz pravca češke prijestonice Praga u grad Varnu na Crnom moru preko Mađarske...Vozač je zaustavio autobus na benzinskoj stanici na autoputu u blizini...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.