Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2023, 09:11

BLISKOISTOČNI SUKOB: Najžešći napadi IDF na Gazu od početka rata, nova faza rata protiv Hamasa

Sukob izraelske vojske i Hamasa ušao je u 21. dan. Izraelska vojska pojačala je vazdušne napade, zbog čega je Pojas Gaze ostao bez telefonske mreže i pristupa internetu. Ministar odbrane Joav Galant istakao da je Izrael prešao u novu fazu rata i da će se vojna akcija nastaviti dok se ne izdaju nove naredbe. Jedan od lidera Hamasa: Spremni da oslobodimo civile, izraelske vojnike samo u razmeni. Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se poziva na "humanitarnu pauzu " u Pojasu Gaze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael: Kopnene operacije u Gazi intenzivirane, pogođeno 150 lokacija Hamasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2023

Kopnene operacije Izraela u Pojasu Gaze intenzivirane su tokom noći i danas, a u njima je došlo do brojnih sukoba između izraelskih trupa i militanata Hamasa, saopštila je izraelska vojska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prodor dublji od ranijih: Izraelska vojska objavila snimke kopnene akcije u Gazi VIDEO

Izvor: B92, 28.Okt.2023

Izraelska vojska je objavila snimke svojih kopnenih snaga, koje uključuju pešadijske trupe, borbene inženjerijske snage i tenkove, kako dejstvuju u Pojasu Gaze...Te snage su još uvek u Gazi u ovom času, i prodiru dublje u teritoriju pod upravom Hamasa, od ranijih ograničenih upada, prenosi "Tajms...

Nastavak na B92...

Hrvatska glasala protiv rezolucije UN o Gazi jer se ne spominje napad Hamasa

Izvor: Danas, 28.Okt.2023

Hrvatska je u petak uveče glasala protiv rezolucije Generalne skupštine UN kojom se traži humanitarno primirje u Gazi jer se u njoj ne spominje da je Hamas izvršio teroristički napad i pokolj civila u Izraelu, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.  

Nastavak na Danas...

UN upozorile na mogućnost pogibije hiljada civila u Gazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2023

Šef Ujedinjenih nacija za ljudska prava upozorio je 28. oktobra na moguće "katastrofalne posledice" velikih kopnenih operacija u pojasu Gaze, gde su hiljade ljudi već poginule u izraelskim vazdušnim napadima. "S obzirom na način na koji su do sada vođene vojne operacije, podižem uzbunu zbog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hamas uzvraća udarac, padaju rakete na Tel Aviv (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2023

TEL AVIV - Strasti na Bliskom istoku se ne smiruju. Nakon što je izraelska vojska pokrenula kopnenu invaziju na Pojas Gaze, sada se dešavaju napadi raketama na Tel Aviv.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.