Izvor: Blic, 09.Nov.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZONI NA PROLEĆE NA FRUŠKOJ GORI Posle 200 godina još jedna životinjska vrsta u Srbiji biće obnovljena, a onda sledi NASELJAVANJE BALKANA

Bizoni i jeleni lopatari biće novi stanovnici Fruške gore, a cilj je da se osveži krv novim divljačima na ovoj planini. Nakon muflona, na Frušku goru stići će evropski bizon, vrsta životinja koja je do nedavno bila potpuno zaboravljena na ovom području. Smatra se da je poslednji bizon u našoj zemlji odstreljen pre više od 200 godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bizoni i jeleni lopatari uskoro nadomak Novog Sada

Izvor: NoviSad.com, 10.Nov.2018, 16:40

Bizoni i jeleni lopatari biće novi stanovnici Fruške gore, a cilj je da se osveži krv novim divljačima na ovoj planini. Evropski bizon je vrsta životinja koja je do nedavno bila potpuno zaboravljena na ovom području. Smatra se da je..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.