Izvor: S media, 19.Jan.2013, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠI DEČKO JOJ UNIŠTIO ŽIVOT: Iz osvete okačio njen privatni snimak na internet sa slikom i svim podacima

Nakon duže veze, bivši dečko Rode Keli objavio je niz slika preuzetih iz seks-snimka uz fotografiju njenog Fejsbuk profila tako da su svi koji su odlučili da ih pogledaju saznali njeno ime i prezime, ali i lokaciju. Preneražena Roda nije znala šta da radi, bojala se da će joj to uništiti budućnost.

- Slike su bile sve o čemu sam razmišljala. Čak i kada nisam, razmišljala sam o tome kako ne želim da razmišljam o njima. Bilo mi je najvažnije da ih nekako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sklonim sa interneta. Dva meseca slala sam mejlove administratorima tog internet sajta, kontaktirala s ljudima iz „Gugla”, ispunjavala formulare i tražila programere vešte u hakovanju koji bi umeli da ih uklone, ali ništa nije uspelo. Saznala sam da bi me koštalo 10.000 dolara samo da se pri rezultatima pretrage taj internet sajt pomeri sa druge na treću stranu „Gugla” - priča Roda.

Sajt uklonio slike tek nakon upozorenja advokata

Nesrećna devojka je tek oko Božića smogla snage da ispriča roditeljima, koji ne samo da su imali razumevanja i pružili joj podršku u teškoj situaciji, već su i pronašli advokata koji se isključivo bavi takvim slučajevima.

- Erika je uspela da ih natera da sklone moje fotografije nakon samo jednog „advokatskog“ mejla, iako su mojih šest potpuno ignorisali. Svesna sam da sam imala više sreće od većine žena, a u nekim slučajevima i muškaraca, jer takve sajtove za osvetu štiti dosta zakona. Privatnost skora da uopšte ne postoji danas. Uključenje advokata koštalo je moju porodicu hiljade dolara, što većina žrtava ovog vida osvete ne može sebi da priušti - kaže Roda.

Nakon svega Rob je bio primoran da potpiše ugovor u kome stoji da, čak i u slučaju da on nije postavio slike, mora da obriše sav materijal takvog i sličnog karaktera koji je još uvek imao kod sebe, kao i da je nikada više neće kontaktirati ili objavljivati bilo kakve informacije o njoj ili će platiti kaznu od 50.000 dolara.

Da stvar bude još gora, načinjeni video-snimak nikada nije bio Rodina želja. Naime, devojka je u tom momentu bila pod dejstvom alkohola, a kada je postala svesna da je uključena kamera Rob, njen tadašnji dečko, rekao je kako će ga obrisati. Čim se probudila proverila je da li je to zaista uradio i činilo se kao da jeste.

(24 sata.rs)

Foto: guliver/thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.