BITKA ZA TAKSIM: Policija vodenim topovima i suzavcem rasteruje demonstrante  (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 11.Jun.2013, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BITKA ZA TAKSIM: Policija vodenim topovima i suzavcem rasteruje demonstrante (FOTO, VIDEO)

Na trgu Taksim u Istanbulu večeras je ponovo došlo do žestokih sukoba demonstranata i policije, koja je upotrebila ogromne količine suzavca da bi rasterela oko 10.000 ljudi, koji su se okupili da bi protestovali protiv premijera Redžep Erdogana.

To je danas bio drugi sukob demonstranata i policije, koja je rano jutros oklopnim vozilima zauzela Taksim, kada je na njemu bilo oko 2.000 ljudi.

Jake policijske snage su jutros oko šest sati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << započele akciju čišćenja trga Taksim od ekstremnih grupa, rasteravši ih uz upotrebu pendreka, vodenih topova i suzavca.

Povređenih je bilo i među demonstrantima i među pripadnicima policije a prema nepotvrđenim informacijama jedna osoba je poginula.

Demonstranti su se odatle povukli u obližnji Gezi park, da bi oko podne sukobi bili nastavljeni. U jednom trenutku jake policijske snage su opkolile i donekle ušle u park gezi ali su se zatim povukle, javio je Rojters.

Policija je ispalila suzavce i upotrebila gumene metke što je nateralo mnoge da pobegnu sa Trga u obližnji Gezi parka, gde su demonstraniti tokom noći kampovali.

Ovo je, kako navodi američka agencija, najnoviji znak da je vlada premijera Redžepa Tajipa Erdogana izgubila strpljenje nakon 12 dana nemira u najvećem turskom gradu.

Erdogan je ranije danas optužio demonstrante da narušavanju ugled zemlje i upozorio da više neće tolerisati masovne demonstracije.

(Tanjug/RTS)

FOTO: Beta/AP Photo/Thanašis Stavrakis; Beta/AP Photo/Vadim Ghirda

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.