BITKA ZA MOSUL: Iračke snage stavile pod kontrolu bolnicu

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BITKA ZA MOSUL: Iračke snage stavile pod kontrolu bolnicu

Iračke snage stavile su pod svoju kontrolu bolnicu i druge medicinske objekte u zapadnom delu Mosula, izolovavši još više pripadnike ektremističke Islamske države (ID) u Starom gradu Iračke snage stavile su pod svoju kontrolu bolnicu i druge medicinske objekte u zapadnom delu Mosula, izolovavši još više pripadnike ektremističke Islamske države (ID) u Starom gradu u Mosulu, saopštila je iračka vojska. Pripadnici iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova sada ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kontrolišu bolnicu Ibn Sina, a pored nje i banku krvi i još jednu kliniku, navedeno je u saopštenju, preneo je AFP. Komandant iračke federalne policije, general Raed Šakir Džavdat je izjavio da iračke snage napreduju iz tri pravca, dok se pripadnici ID nalaze na tri lokacije u Starom gradu. Borba za Mosul otpočela je pre više od osam meseci i iako su iračke snage na momente imali velike napretke, borbe unutar grada su veoma spore. Veći deo Mosula je pod kontrolom iračkih snaga od januara, dok je bitka za poslednje uporište Islamske države u Mosulu, Stari Grad, počela u februaru i kako je naveo Rojters, postaje najsmrtonosnija bitka u ofanzivi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Bitka za bolnice": U Mosulu pala banka krvi i klinika

Izvor: B92, 02.Jul.2017

Mosul -- Iračke snage stavile su pod svoju kontrolu bolnicu i druge medicinske objekte u zapadnom delu Mosula, izolovavši još više pripadnike ID u Starom gradu...Pripadnici iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova sada ponovo kontrolišu bolnicu Ibn Sina, a pored nje i banku krvi i još jednu kliniku,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.