BEN ALI SAKRIO DIJAMANTE, ZLATO I NOVAC U PALATI

Izvor: Kurir, 20.Feb.2011, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEN ALI SAKRIO DIJAMANTE, ZLATO I NOVAC U PALATI

TUNIS - Svrgnuti tuniski predsednik Zine al-Abidin Ben Ali sakrio je dijamante, zlato i veće količine novca na tajnim mestima u predsedničkoj palati u osiromašenoj prestonici te države, prema video snimku koji je emitovan na državnoj televiziji.

Ben Ali je dragocenosti sakrio iza zavesa i u tajnim odeljcima iza biblioteke u palati, prikazano je na video-snimku koji je emitovala tuniska "Prva nacionalna TV".

Na snimku su se mogli videti milioni dolara i evra, dijamantske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ogrlice i zlato, koje je pronađeno u palati u predgrađu Sidi Bu Said u Tunisu.

U prilogu je rečeno da će otkriveno bogatstvo biti podeljeno Tunišanima, koji su se žalili na veliku korupciju tokom Ben Alijeve vladavine.

Bruto domaći proizvod (BDP) u Tunisu po glavi stanovnika iznosi grubo 10 američkih dolara dnevno.

Francuska, Švajcarska, Kanada i Evropska unija su zamrzle sredstva Ben Alija i njegove porodice.

Prelazna vlada u Tunisu, zadužena za održavanje izbora, saopštila je da traži načine za povraćaj novca i imovine, u cilju suzbijanja siromaštva.

Ben Ali je svrgnut 14. januara posle protesta građana, koji su ohrabrili sličnu revoluciju u Egiptu i niz protesta širom arapskog sveta, a utočište je sa porodicom pronašao u Saudijskoj Arabiji.

Francuska televizija "Frans TV" je danas javila, pozivajući se na francuske izvore, da je Ben Ali preminuo, pošto je prethodnih nekoliko dana bio u komi, ali za sada nema zvanične potvrde te informacije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađeno Ben Alijevo skriveno blago

Izvor: Mondo, 20.Feb.2011

Svrgnuti tuniski predsednik Zine al-Abidin Ben Ali sakrio je dijamante, zlato i veće količine novca na tajnim mestima u predsedničkoj palati.

Nastavak na Mondo...

Ben Ali krio dragocenosti i novac na tajnim mestima u svojoj palati

Izvor: Press, 21.Feb.2011, 03:52

Svrgnuti tuniski predsednik Zin al Abidin ben Ali, koji je prema još nepotvrđenim informacijama umro u Saudijskoj Arabiji, sakrio je dijamante, zlato i veće količine novca na tajnim mestima u predsedničkoj palati u prestonici Tunisu

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.