BBC: Konzervativci Borisa Džonsona pobeđuju - izlazna anketa

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2019, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC: Konzervativci Borisa Džonsona pobeđuju - izlazna anketa

Do sada vladajući Konzervativci premijera Borisa Džonsona trebalo bi da su osvojili većinu s prednošću od 86 poslanika na današnjim opštim izborima u Velikoj Britaniji, ukazuju izlazne ankete za BBC, ITV i Skaj njus.

Istraživanje sprovedeno na glasačkim mestima u Velikoj Britaniji ukazuje da će Torijevi dobiti 368 poslanika - 50 više nego na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2017.

Laburisti bi trebalo da dobiju 191 poslanika, Liberalne demokrate 13, Stranka za Bregzit nijednog i SNP 55.

Zelena stranka će i dalje imati samo jednog poslanika, a velška socijaldemokratska stranka "Plaid Kamri" će izgubiti jedno mesto od ukupno tri, ukazuje istraživanje.

Prvi opšti rezultati izbora počeće da teku od ponoći po brirtanskom vremenu (01:00 po srednjeevropskom), a konačni rezultati se očekuje u petak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Velikoj Britaniji: Torijevci na putu da osvoje većinu prema prvim procenama

Izvor: Danas, 13.Dec.2019

BBC Konzervativna partija je na dobrom putu da osvoji većinu u parlamentu, prema nezvaničnim procenama na osnovu ankete (exit polls) koje su sproveli BBC, ITV i Skaj Njuz. Anketa sprovedena na biračkim mestima u Velikoj Britaniji nagoveštava da će Torijevci dobiti 368 mesta u parlamentu – 50 više...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.