Prva izlazna anketa u Velikoj Britaniji: Konzervativci osvajaju većinu, Džonson na pragu pobede ?

Izvor: Večernje novosti, 13.Dec.2019, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva izlazna anketa u Velikoj Britaniji: Konzervativci osvajaju većinu, Džonson na pragu pobede ?

Konzervativna stranka premijera Borisa Džonsona na putu je da osvoji većinu mandata na izborima koji su večeras završeni u Velikoj Britaniji Prema prvoj izlaznoj anketi, Konzervativna stranka premijera Borisa Džonsona na putu je da osvoji većinu mandata na izborima koji su večeras završeni u Velikoj Britaniji, što će mu obezbediti mesta u parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koja su mu potrebna za realizaciju Bregzita 31. januara, javlja Rojters.Prema anketi, Džonsonovi konzervativci osvojiće 368 mandata, dovoljno za "udobnu" većinu u parlamentu sa 650 mesta.Prognozira se da će laburisti osvojiti 191 mandata, Škotska nacionalna stranka 55 mandata i Liberalne demokrate 13.Zvanični rezultati biće objavljeni u narednih sedam sati.Na poslednjih pet nacionalnih izbora, samo je jedna izlazna anketa predvidela je pogrešan rezultat - 2015. godine kada se činilo da će Britanija dobiti "obešeni parlament" odnosno manjinsku ili koalicionu vladu, a u stvari su tada konzervativci osvojili većinu, dobivši 14 mesta više nego što su predviđanja pokazala.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson posle ubeljive pobede: Uživajte u slavlju

Izvor: Blic, 13.Dec.2019

Britanski premijer Boris Džonson poručio je članovima svoje partije da "uživaju u slavlju" nakon što je prva izlazna anketa pokazala da je njegova Konzervativna stranka na putu je da osvoji većinu mandata na izborima koji su večeras završeni u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.