BACILA ŠTENCE u kontejner, dobila GODINU DANA ZATVORA

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BACILA ŠTENCE u kontejner, dobila GODINU DANA ZATVORA

Možda prema ljudima nisu najpravičnije društvo ali Amerikanci za mučenje životinja nemaju razumevanje kao na primer u Srbiji.

Foto: Riverside County Animal Service

Debora Sue Kalvel (54) iz Koačele u Kaliforniji, SAD: uhvaćena je u aprilu na snimku bezbednosne kamere kako u kontejner za smeće baca sedam štenaca starih tek tri dana.

Za takvu okrutnost prema životinjama dobila je godinu dana zatvora, a sedam godina posle toga biće pod prismotrom vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i bez prava da drži kućne ljubimce, javlja Bazfidnjuz  (BuzzfeedNews).

Foto: Riverside County Animal Service

Šest od sedam štenaca je preživelo i to pukom srećom, jer ih je ubrzo našao jedan prolaznik i uneo u radnju auto delova čija je i kamera, a zaposleni su odmah zvali nadležnu službu za spasavanje životinja u okrugu Riversajd.

Pregledani su snimci kamera i policija je ubrzo došla do Kalvel, u čijem stanu je pronađeno još gomilu pasa o kojima se loše starala. Služba joj je oduzela 38 pasa.

Prva presuda za zlostavljanje psa u Beogradu

U Srbiji se okrutnos prema životinjama kažnjava tek nekih desetak godina. Prva "prava" presuda u Beogradu izrečena je 2007. godine, četiri meseca zatvora zbog zlostavaljanja psa, a prva uopšte pre toga godinu dana ranije u Novom Bečeju - uslovnu kazna od tri mesece zbog vešanja mačke o zid kuće.

Dečak kod Aleksinca mučki zlostavljao psa (FOTO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.