Izvor: RTS, 28.Jul.2021, 13:32

Azorska ostrva, državljanin Srbije uhapšen sa tonom kokaina na jedrilici

Državljanin Srbije uhapšen je na Atlantiku, u blizini Azorskih ostrva, kada je presretnuta jedrilica sa tonom kokaina, koja je učestvovala u prekooekanskoj regati, piše španski portal "Opinion de Malaga".
Španska policija uhapsila je državljane Srbije, Hrvatske i Belgije, navodi portal Opinion de Malaga, dodajući da sva trojica imaju veliko iskustvo u prelasku Atlanskog okeana u čamcima ovakve vrste i da su već bili "pod lupom" policije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u sklopu ranijih istraga.

Prema pisanju tog portala, sumnja se da je britanski narko-kartel angažovao trojicu iskusnih skipera da prevezu drogu jedrilicom, vrednom čak 100 miliona evra, a kokain je bio sakriven u unutašnjosti broda u posebno napravljenim bunkerima.
Policajci su čamcima presreli jedrilicu, koja je odvučena do ostrva Gran Kanarija.
"Agenti su više od dva sata pretraživali jedrilicu kako bi našli gde je sakriven kokain, a uhapšeni su bili izuzetno mirni, jer su bili uvereni da istražitelji ne mogu da pronađu pakete sa drogom", preneo je taj portal.
Kako se navodi, kokain je bio spakovan u pakete od po kilogram, a prostor u kome su ga držali je bio izuzetno skrovit.
Procenjena vrednost zaplenjenog kokaina je u Španiji 40 miliona evra, dok bi u Velikoj Britaniji, za čije tržište je navodno spreman, dostigao vrednost preko 100 miliona evra.
Potpuno nov "modus operandi"Šverceri su planirali drogu da prodaju "na kilo", a zanimljivo je da su imali potpuno nov i kreativan "modus operandi" - iznajmljivali su plovila koja su i ranije učestvovala u regatama, prijavljivali ih za regate i tako se "švercovali" sa takmičarima i običnim gradanstvom, piše Opinion.
Istraga je pokazala da je jedrilica bila prijavljena za poznatu turu, koja je još u januaru krenula iz Lanzarotea, a završila se na ostrvu Martinik u Malim Antilima, piše portal, i dodaje da je kokain trebalo da stigne u špansku luku u Kosta de Solu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Državljanin Srbije uhapšen sa tonom kokaina na jedrilici

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2021

Državljanin Srbije uhapšen je u blizini Azorskih ostrva kada je presretnuta jedrilica sa tonom kokaina, koja je učestvovala u prekookeanskoj regati.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.