Azerbejdžan predložio razgovore sa Jermenijom u oktobru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:29

Azerbejdžan predložio razgovore sa Jermenijom u oktobru

Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana saopštilo je da je predložilo da se zakazani razgovori sa Jermenijom pomere za ovaj mesec, umesto novembra, kako bi se rešile tenzije na njihovoj granici. Ministri spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije sastali su se u nedelju u Ženevi, preneo je Rojters.

"Tokom sastanka, Azerbejdžan je predložio da se sledeći sastanak bilateralne komisije o razgraničenju održi u oktobru, a ne u novembru, kako je ranije dogovoreno, uzimajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u obzir tenzije na granici", navodi se u saopštenju ministarstva.

U borbama, od 12. do 14. septembra, za koje je svaka strana okrivila drugu, poginulo je više od 170 vojnika.

To je najsmrtonosniji sukob od šestonedeljnog rata 2020. godine, u kojem je, uz hiljade mrtvih, Azerbejdžan ostvario značajne teritorijalne dobitke u i oko Nagorno-Karabaha, navodi britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.