Azerbejdžan otvorio istragu o ratnim zločinima u Nagorno-Karabahu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2020, 18:32

Azerbejdžan otvorio istragu o ratnim zločinima u Nagorno-Karabahu

Azerbejdžanske vlasti saopštile su danas da su otvorile istragu o mogućim ratnim zločinima koje su počinile jermenske i azerbejdžanske snage tokom šest nedelja sukoba u oblasti Nagorno-Karabah.

Državni tužilac Kamran Alijev izjavio je da njegov ured istražuje video zapise u kojima je prikazano ponižavajuće postupanje prema azerbejdžanskim vojnicima.

"Takođe smo pokrenuli istragu o nehumanom postupanju prema zarobljenim jermenskim vojnicima", rekao je Alijev >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i dodao da postoji mnogo "lažnih video zapisa", ali bi neki mogli zaista da budu autentični.

Sukob Azerbejdžana i Jermenije oko kontrole nad Nagorno-Karabaha okončan je 9. novembra mirovnim sporazumom kojim je priznata pobeda snaga Azerbejdžana. Dogovor je postignut uz pomoć Rusije.

Nagorno-Karabah, teritorija na kojoj uglavnom žive Jermeni, otcepio se od Azerbejdžana, što je dovelo do rata koji je tokom 90-ih godina odneo 30.000 života. Od tada povremeno izbijaju sukobi a poslednji je izbio 27. septembra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Azerbejdžan otvorio istragu o ratnim zločinima, pod lupom i sopstveni postupci

Izvor: B92, 25.Nov.2020

Azerbejdžanske vlasti saopštile su danas da su otvorile istragu o mogućim ratnim zločinima koje su počinile jermenske i azerbejdžanske snage...Državni tužilac Kamran Alijev izjavio je da njegov ured istražuje video zapise u kojima je prikazano ponižavajuće postupanje prema azerbejdžanskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.