Azerbejdžan: 2.783 vojnika ubijeno u sukobima oko Nagorno-Karabaha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 13:11

Azerbejdžan: 2.783 vojnika ubijeno u sukobima oko Nagorno-Karabaha

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je 2.783 vojnika ubijeno u sukobima sa Jermenima oko teritorije Nagorno-Karabah.

Iz ministarstva dodaju da se više od 100 vojnika vodi kao nestalo, preneo je Rojters.

Azerbejdžan i Jermenija su postigli mirovni sporazum 9. novembra uz posredstvo Rusije, nakon čega su nastali veliki protesti u Jerevanu.

Čavušoglu: Pozitivan uticaj sporazuma na odnose s Jermenijom

Šef turske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da će sporazum o Nagorno-Karabahu pozitivno uticati na odnose između Ankare i Jerevana.

"Uz nedavni sporazum između Azerbejdžana, Jermenije i Rusije, postoji realna šansa za mir posle tri decenije. Ovo će sigurno imati pozitivne implikacije za regionalnu stabilnost, kao i za odnose Azerbejdžana i Jermenije i Turske i Jermenije", rekao je Čavušoglu na 27. sastanku Ministarskog saveta OEBS-a, koji se održava u vidu videokonferencije, prenosi TAS S.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Azerbejdžan: U sukobima u Nagorno-Karabahu poginula 2.783 vojnika

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

Azerbejdžan je danas saopštio da su 2.783 vojnika poginula tokom sukoba sa jermenskim snagama u oblasti Nagorno-Karabah, a da se više od 100 pripadnika oružanih snaga vodi kao nestalo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.