Avion u SAD sleteo zbog oštećenja, jedna osoba mrtva

Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion u SAD sleteo zbog oštećenja, jedna osoba mrtva

Jedna osoba je poginula kada je avion američke kompanije Sautvestern s kvarom na motoru prinudno sleteo u Filadelfiji, rekao je američki savezni istražitelj.

Avion američke kompanije na putu iz Njujorka za Dalas vanredno je sleteo u Filadelfiji sa odvaljenim pokrivačem dela levog motora i oštećenim prozorom.

Šef vatrogasaca u Filadelfiji rekao je da je jedna osoba odvezena u bolnicu u kritičnom stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << a da je sedam osoba zbrinuto sa manjim povredama.

Aviokompanija je ranije saopštila da je avion, koji je krenuo sa njujorškog aerodroma La Guardija, prinudno i bezbedno sleteo i da je u njemu bilo 143 putnika i šest članova posade. Kompanija je navela da je nešto krenulo naopako.

Viđeni su putnici kako izlaze iz aviona na pistu aerodroma i oštećen levi motor.

Putnik Marti Martinez rekao je da je prozor eksplodirao u vazduhu i objavio je fotografiju oštećenog aviona i izbačenu masku s kiseonikom.

Snimci iz helikoptera pokazuju da je oštećen levi motor aviona i da je pista pokrivena penom od vatrogasaca, mada nema znakova požara ili dima.

Uprava aerodroma u Filadelfiji je preko Tvitera napisala da je let 1380 iz Njujorka za Dalas bezbedno sleteo na taj aerodrom i da se putnici uvode u aerodromsku zgradu.

Za sada nema komentara od Savezne uprave za avijaciju (FAA).

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Motor eksplodirao u letu: Jedna žrtva, ima povređenih FOTO

Izvor: B92, 17.Apr.2018

Filadelfija -- Avion američke kompanije "Sautvest erlajns" na letu iz Njujorka za Dalas prinudno je sleteo u Filadelfiji pošto mu je eksplodirao levi motora..U avionu Boing-737 nalazila su se 143 putnika i pet članova posade, saopštila je aviokompanija..Američki savezni istražitelj nešto kasnije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.