Avion sa troje Kanađana srušio se iznad Antarktika

Izvor: Kurir, 24.Jan.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sa troje Kanađana srušio se iznad Antarktika

Mali avion "Twin Otter" nestao je na letu sa Južnog pola ka italijanskoj bazi Tera Nova Bej

VELINGTON - Mali avion sa tri Kanađanina nestao je kasno večeras na Antarktiku. Pokrenuta je potraga za njima, prenosi AP. Njihov avion je nestao na letu sa Južnog pola ka italijanskoj bazi Tera Nova Bej.

Radio-lokator za hitne slučajeve aktiviran je oko 22 časa u planinskoj oblasti, ali spasilačke ekipe nisu mogle da pronađu avion "Twin Otter".

Koordinator >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << spasilačke misije Majk Roberts naveo je u saopštenju da je avion Herkules C130 odleteo do planinskog lanca Kraljica Aleksandra, ali da nije uspeo da vidi mali avion za koji se pretpostavlja da se srušio, prenosi AP.

On je kazao da će zajednički američko-novozelandski spasilački tim pokušati da uputi helikopter na lice mesta kada se vremenski uslovi poprave.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.