Izvor: Blic, 18.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion na baterije

Avion na baterije

U Japanu je poleteo prvi avion koji je kao pogon koristio samo male AA baterije. Avion, u koji je ubačeno 160 AA baterija, preleteo je oko 40 metara za jedan minut. Veruje se da je to prvo poletanje aviona isključivo na baterijski pogon. U eksperimentu je korišćen avion težak 43 kilograma, sa rasponom krila od 31 metar. Njime je upravljao student težak 61 kilogram. Tokijski tim se nada da će Japansko udruženje za aeronautiku ovo proglasiti novim rekordom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Za milion funti dobijenih u kvizu kupuje plac na Mesecu

Domaćica Sara Lang (31), koja je osvojila milion funti na ITV-jevom kvizu 'Pokerfejs', od dobijenog novca hoće da kupi plac na Mesecu?! Sara, koja je obožavalac serije 'Zvezdane staze', iskoristiće dobitak i da bi učestvovala na konvenciji ljubitelja te naučnofantastične serije, kao i za kupovinu teleskopa koji će držati u bašti.

Skok padobranom za 37. godišnjicu braka

Malezijski bračni par Čeah Sum Beng (64) i njegova supruga Ču Kit Har (61) proslavili su 37. godišnjicu braka skokom padobranom iz helikoptera sa visine od 3.000 metara. Čeah i Ču, kojima je to bio prvi padobranski skok, obezbedili su tako sebi mesto u Malezijskoj knjizi rekorda kao najstariji par koji je iskočio sa padobranom iz helikoptera. Oni su 30 sekundi slobodno padali kroz vazduh pre nego što su otvorili padobran.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.