Avganistan: U napadu talibana poginulo 13 pripadnika milicije

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2017, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: U napadu talibana poginulo 13 pripadnika milicije

U napadu talibana u severnoj provinciji Balk u Avganistanu poginulo je najmanje 13 lokalnih policajaca, saopstili su danas avganistanski zvaničnici.

Prema rečima portparola guvernera provincije Balk Ahmada Farhada, lokalne snage milicije krenule su da se pridruže avganistanskim snagama u jednoj bezednosnoj operaciji, kada su ih presreli talibani u distriktu Čemtal, preneo je AP.

Oni su bili deo lokalne milicije uspostavljene pod kontorolom avganistanskog Miistarstva unutrašnjih poslova sa ciljem da brane to područje od pobunjenika.

Talibani, koji su pojačali napade od početka prolećne ofanzive, preuzeli su dogovornost za napad.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu talibana poginulo 13 pripadnika milicije

Izvor: RTS, 02.Jul.2017

. Najmanje 13 pripadnika lokalne milicije poginulo je u napadu talibana u severnoj provinciji Balk u Avganistanu, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.