Izvor: Blic, 01.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: U napadu na guvernera poginulo 20 telohranitelja

Dvadeset telohranitelja koji su bili u pratnji lokalnog avganistanskog guvernera poginulo je u zasedi koju su postavili talibanski borci na jugu Avganistana.



"Šef distrikta Musa Kala je u sredu krenuo u susedni distrikt Kajaki. Na povratku, talibani su ga čekali u zasedi i ubili 20 čuvara iz njegovog obezbeđenja", rekao je portparol guvernera provincije Helmand Daud Ahmadi, a prenose agencije.

Provincija Musa Kala je jedno od glavnih uporišta talibana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su krajem 2001. sa vlasti u Avganistanu zbacile međunarodne snage predvođene SAD i koji od tada pružaju žestok otpor avganistanskoj vojsci i stranim trupama.

Odgovornost za napad na šef distrikta preuzeli su talibani čiji je portparol Jusuf Ahmadi rekao Frans presu da je poginulo "između 25 i 30 osoba" koje su kako je rekao bili "policajci".

"U tom napadu su poginula dva naša borca, a četvorica su ranjena", naveo je on.

Meta talibana, guverner Abdul Salam je bivši pripadnik talibana kojeg je predsednik Hamid Karzai imenovao na visoku funkciju kao znak dobre volje u uspostavljanju primirja između vlade i pobunjenika koji polože oružje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.