Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Talibani zarobili državljanina Rusije

Specijalni predstavnik predsednika Rusije za Avganistan i direktor Drugog odeljenja za Aziju Ministarstva spoljnih poslova Zamir Kabulov potvrdio je informaciju da su jednog državljanina Rusije zarobili avganistanski talibani.

Ranije su mediji javili da su militanti radikalnog pokreta "Taliban" zarobili šest članova posade pakistanskog helikoptera "Mi-17" koji je išao u Rusiju na remont.

- Sada su uključene sve mogućnosti i u toku je potraga. Biće to dug proces >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << utvrđivanja ko i kako je oteo članove posade, vodiće se pregovori, biće uspostavljen kontakt - rekao je Kabulov na radiju "Eho Moskve".

On je istakao da bi oslobađanje ruskog državljanina, navigatora helikoptera "Mi-17", mogao da bude dug proces, prenosi "Sputnjik".

- Time bi, pre svega, trebalo da se bave pakistanske vlasti, pošto se tamo nalazi šest državljana Pakistana, a naš navigator je samo upravljao helikopterom - rekao je on i dodao da je prethodno oslobađanje državljanina Rusije iz zarobljeništva u Avganistanu trajalo više od godinu dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.