Avganistan: Samoubilački napad

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Samoubilački napad

Herat -- Sedam osoba, među kojima šest policajaca, poginulo je, a 12 je povređeno u samoubilačkom napadu na zapadu Avganistana.

Četvorica samoubica uspeli su da uđu u kompleks kancelarija guvernera u Farahu, a zatim je došlo do jednoipočasovne razmene vatre između njih i pripadnika policije, rekao je Frans presu portparol policije Abdul Rauf Ahmadi.

Poslednji napad na lokalne vlasti u Avganistanu dogodio se prošle sedmice u provinciji Paktika na istoku zemlje, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je šest naoružanih osoba, preobučenih u uniforme avganistanske policije, napalo zgradu u kojoj su kancelarije lokalnih vlasti.

U tom napadu je poginulo četvoro ljudi, a petoro je povređeno. Odgovarajući na napad, policija je ubila sva četiri napadača.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Afganistan: Sedam poginulih u samoubilačkom napadu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2012

Sedam osoba, medju kojima šest policajaca, poginulo je a 12 je povrijedjeno u samoubilačkom napadu na guvernerovu rezidenciju u provinciji Farah, na zapadu Afganistana, saopćila je danas policija. Četvorica samoubojica uspijeli su ući  u kompleks kancelarija guvernera u Farahu, a zatim je došlo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

U Avganistanu poginula dva pripadnika ISAFA

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2012, 12:35

U raketnom napadu na bazu Isafa u istočnom dijelu Avganistana, u provinciji Kunar danas su poginula dva pripadnika NATO snaga u Avganistanu, dok su šestorica ranjena, saopštio je avganistanski zvaničnik. "Dva pripadnika Isafa su poginula a šestorica su ranjena u raketnom napadu talibana na bazu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.