Izvor: B92, 22.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Poginulo pet policajaca

Kabul -- Pet policajaca poginulo je danas u eksploziji bobmbe u provinciji Urzugan na jugu Avganistana, saopštile su lokalne vlasti.

Portparol poicije Abdul Kajon izjavio je da je meta napada bio je policijski konvoj, a bomba je bila aktivirana daljinski.

Ranije danas, bombaš samoubica izvršio je atentat na egipatskog poslanika Padšu Kana Zadrana. Bombaš se, opasan eksplozivom, bacio na automobil u kojem se nalazio poslanik.

Tom prilikom ranjeno je najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trojica telohranitelja i pet prolaznika, dok je jedan civil poginuo. Kana Zadrana je preživeo napad, a vozilo je potpuno uništeno.

Ove godine u Avganistanu zabeleženo je najviše incidenata od invazije američkih vojnika na tu zemlju 2001. godine. Više od 4.000 je poginulo, od kojih su najmanje četvrtina bili civili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.