Izvor: B92, 23.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Nestala dva vojnika

Kabul, Rim -- Dvojica italijanskih vojnika, njiihov vozač i prevodilac nestali u opasnom delu zapadnog Avganistana, saopštile su danas vlasti.

Avganistanska policija traga za dvojicom Italijana i dvojicom Avganistanaca koji su juče prošli policijski kontrolni punkt blizu Šubdanda, u provinciji Herat, i posle toga im se gubi trag, izjavio je šef lokalne policije general Ali Kan Hasanzada. Prema njegovim rečima, još nije jasno da li jereč o otmici, prenele su agencije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da su dvojica vojnika nestala, ali nije moglo da precizira da li su oteti.

"Pre nekoliko sati smo izgubili kontakt sa italijanskim vojnicima", saopštilo je Ministarstva, ističući da vlasti u Rimu s pažnjom prate razvoj situacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.