Avganistan: Jedna humanitarna radnica ubijena druga oteta

Izvor: VOA, 21.Maj.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Jedna humanitarna radnica ubijena druga oteta

Nepoznati napadač je ubio jednu nemačku humanitarnu radnicu i njenog avganistanskog telohranitelja u Kabulu i potom oteo jednu Finkinju koja je radila za  izvesnu humanitarnu organizaciju. Predstavnik finskog Ministarstva inostranih poslova je izvestio da je potvdio da je jedna Finkinja u talaštvu i da još nema informacija o otmičarima.  Niko nije preuzeo odgovornost za ove incidente. Nasilje tokom noći odigralo se ispred kuće za goste na Darulaman putu glavnog grada, gde živi osoblje švedske humanitarne organizacije Operacija milost, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana. Predstavnik ministarva Nadžib Daniš je rekao da je treći strani državljanin spašen i da je istraga incidenta u toku.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Nemica ubijena u Kabulu

Izvor: Deutsche Welle, 21.Maj.2017

Jedna nemačka državljanka ubijena je u Kabulu, a jedna Finkinja je oteta. Cilj nepoznatih napadača bili su stranci u Avganistanu, zemlji u kojoj se, od odlaska međunarodnih trupa 2014, situacija konstantno pogoršava...Nepoznati napadači u napadu u Kabulu ubili su jednu Nemicu, saradnicu na projektima...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.