Avganistan: Bomba u elitnoj četvrti

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Bomba u elitnoj četvrti

Kandahar -- Najmanje devet ljudi je poginulo, a više od 70 ranjeno kada je bomba postavljena u automobilu eksplodirala u elitnoj četvrti Kandahara, na jugu Avganistana.

Portparol guvernera provincije Kandahar Džaved Faisal rekao je da je bomba eksplodirala u kompleksu zgrada u severnom predgrađu Kandahara, u čijoj je izgradnji delimično učestvovao brat avganistanskog predsednika Hamida Karzaija, preneo je AP.

Faisal je rekao da je bomba eksplodirala kod restorana u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u trenutku napada bilo više porodica. U toku je istraga kako je napadač uspeo da prođe pored obezbeđenja elitnog stambenog bloka.

Faisal je za AFP rekao da su meta napada izgleda bile policija i vojska, ali da je među ranjenima mnogo civila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozije u elitnom naselju u Kandaharu - devet mrtvih, 70 ranjenih

Izvor: Blic, 18.Maj.2013, 01:22

U eksploziji dve bombe skrivene na jednom motociklu i u jednom automobilu večeras je u elitnom, čuvanom i ograđenom naselju u blizini avganistanskog grada Kandahara poginulo najmanje devet ljudi, a ranjeno je više od 70, saopštili su zvaničnici. ..Ekspozije su se desile u naselju Aino Mina, u čijoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.