Autralija: Velšanin rukama spasao decu od ajkule

Izvor: BKTV News, 21.Jan.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autralija: Velšanin rukama spasao decu od ajkule

Pol Maršalsi (62) iz Velsa je na odmoru u Australiji postao pravi heroj kada je uskočio u more da bi spasao decu od ajkule, prenosi britanski “Telegraf”.
Velšanin je roštiljao na plaži u Sanšajn Koustu sa porodicom i prijateljima kada je začuo povike “ajkula”. On je otrčao do vode i video tamnu ajkulu dugačku oko dva metra kako se batrga u plitkoj vodi blizu male dece.
Maršalsi je utrčao u more i, uz pomoć još jednog muškarca zgrabio ajkulu za rep i odvukao u dubinu.
Ovaj ljubitelj životinja je na taj način pomogao i ajkuli, koja je mogla da se nasuče na obalu.
U jednom trenutku ajkula se okrenula ka Polu i umalo ga ujela.
”Dok sam vukao ajkulu za rep i vodio u dublju vodu, njene bebe su plivale između mojih nogu. Mora da su se izgubile i zalutale u plićak. Nevolja je bila kada sam bio u vodi do kolena, kada se ajkula okrenula ka meni, a njen ujed me zamalo promašio. Ajkula koja je pre minut bila mirna, u deliću sekunde je mogla da mi otkine nogu. Ljudi će možda reći da je glupo to što sam uradio, ali kada vidite divlju zver koja se blizu vas bori da preživi, morate je poštovati i poželeti da joj pomognete. Bilo je tu dosta beba i male dece, moglo je da bude loše”, ispričao je Maršalsi.
Uzbudljive trenutke zabeležila je kamera jedne lokalne televizijske kuće, čija je novinarska ekipa snimala prilog na toj plaži.
Izvor: telegraf.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

HEROJ: Fudbaler Lacija spasao devojčicu iz bunara!

Izvor: Kurir, 22.Jan.2013, 18:12

Bunar je van upotrebe i nalazi se u podrumu restorana u Rimu gde je fudbaler Lacija sa porodicom i prijateljima slavio 35. rođendan..RIM - Fudbaler Lacija Lučano Zauri spasao je pre dva dana sedmogodišnju devojčicu koja je propala kroz drveni pod jednog restorana u bunar dubok četiri metra...Bunar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.