Automobil-bomba ubila 20 osoba

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil-bomba ubila 20 osoba

Broj žrtava jutrošnjeg terorističkog napada automobilom-bombom na istoku Pakistana je dostigao 20 ljudi, a policija je ukazala da bilans nije konačan.

Napad je izveden kraj benzinske pumpe u industrijskom gradu Fejsalabadu, sa oko tri miliona stanovnika, u pokrajini Pendžab. Policija kaže da je ranjeno oko stotinu ljudi, javlja agencija AP.

Agencija AFP ukazuje da je obalst u kojoj se dogodio jutrošnji atentat, poprište rastućeg broja smrtonosnih napada talibana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saveznika Al Kaide, i da je i danas izvršilac bombaš-samoubica. Napad je izveden u blizini zgrada državnih službi. Mnoge su potpuno uništene eksplozijom, a prolaznici i vlasti pokušavaju da nađu i izvuku preživele.

Za tri ipo godine u Pakistanu se dogodio niz atentata bez presedana: više od 450 napada sa gotovo 4.000 žrtava, dodaje AFP. Pobunjenici i fundamentalističke grupe su 2007. proglasili savezništvo sa Osamom Bin Ladenom u "svetom ratu" - džihadu protiv Vlade Pakistana zbog njene podrške "ratu protiv terorizma" koji SAD i

saveznici vode od 2001. godine.

Na meti atentatora su vojska, policija i služba bezbednosti, ali sve češće i civilni ciljevi. Tako je u petak 11 ljudi poginulo u napadu na jednu džamiju u mestu kraj granice Avganistana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.